Persoanele fizice si juridice trebuie sa curete zapada din fata proprietatii/ societatii

asopro. asociatie de proprietari. zapada din fata blocului

Fara zapada nu prea este iarna. Unde ar mai fi distractia fara om de zapada, batai cu bulgari, plimbat cu saniuta si nu in ultimul rand, pentru elevi, suspendarea cursurilor, “pentru a se bucura si mai mult de iarna”?!

Lucrurile se complica putin in momentul in care trebuie sa te deplasezi, avand in vedere ca:

1. zapada de pe trotuar nu este curata sau, mai rau, este polei;

2. acoperisurile cladirilor sunt pline de turturi.

   Acest lucru nu ar trebui sa existe, intrucat:

“Persoanele fizice si juridice au obligatia ca, pe timp de iarna, sa indeparteze turturii de gheata formati la nivelul acoperisului imobilului / constructiei, sa curete, in maximum 24 de ore dupa incetarea ninsorii, zapada depusa si gheata formata de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliaza sau isi desfasoara activitatea, a sediilor de firme, curtilor si terenurilor detinute, astfel incat traficul pietonal sa se desfasoare in conditii normale. La imobilele in care la parter functioneaza societati comerciale, magazine sau prestatori de servicii, obligatiile mentionate revin acestor unitati pe timpul functionarii acestora”

(Art. 12. al normelor aprobate prin HCGMB 120/2010)

­
Madalina DinuPersoanele fizice si juridice trebuie sa curete zapada din fata proprietatii/ societatii

Related Posts

Ghid pentru asociatiile de proprietari » Cap. V – Repartizarea cheltuielilor

­ Unul dintre aspectele mai putin placute ale vietii la bloc il reprezinta  achitarea intretinerii, potrivit listei de plata a cheltuielilor asociatiei, afisata la avizier. Fiecare locatar plateste in functie de consumul pe care l-a avut in repectiva luna, de persoanele care locuiesc in garsoniera/ apartament sau de suprafata utila a proprietatii. Repartizarea cheltuielilor si a obligatiilor

De ce asociatiile de proprietari ?

                    In urma mai multor discutii libere cu locatarii si implicit cu administratorii, ne-am gandit ca ar fi util un mic ghid, care sa ofere cateva directii de comunicare, negociere si buna intelege in cadrul acestei mici comunitati – blocul in care locuiesti.      

Posibile schimbari pentru asociatiile de proprietari

­           La initiativa reprezentantilor Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), pe data de 16 noiembrie 2016, Guvernul a adoptat legea privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si administrarea condominiilor. Aceasta vizeaza inlocuirea Legii 230 / 2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.