Copiii mai mici de 3 ani pot fi scutiti de plata intretinerii la bloc

asopro- copiii sub 3 ani scutiti de la intretinere

     In luna martie 2017, Camera Deputatilor a aprobat modificarea articolului 47 din Legea 230/ 2007, care prevede ca toti copiii mai mici de  3 ani pot fi scutiti de la plata anumitor cheltuieli de la bloc.

        Atentie!  Acesta actiune nu este obligatorie pentru Asociatiile de proprietari, ramanand la atitudinea Adunarii Generale, deoarece in textul legii este folosit cuvantul “pot”, care nu reprezinta o obligativitate.

    Cheltuielile de la care pot fi scutiti copiii mai mici de 3 ani:

– Serviciile de salubrizare

– Diferentele de Apa ( daca in cadrul Asociatiei dvs acestea se calculeaza in functie de numarul de persoane prezente)

– consumul de gaze

– energie electrica pe casa scarii

– energia electrica aferenta ascensorului

In forma initiala, proiectul de lege prevedea si modificarea art. 49 din lege, potrivit caruia termenul maxim de plata a contributiei la cheltuielile asociației sa fie de 30 de zile. Aceasta prevedere a fost insa eliminata.

Modificarea legii 230 din 2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari- Martie 2017- PDF

Madalina DinuCopiii mai mici de 3 ani pot fi scutiti de plata intretinerii la bloc

Related Posts

Ghid pentru asociatiile de proprietari » Cap. IV – Incasari de la locatari

            Printre atributiile administratorului/ casierului se numara si activitatile de incasare numerar si eliberare chitante aferente platilor efectuate de locatari. Lucru care nu este deloc usor, mai ales in momentul in care locatarul nu a inteles ca traieste intr-un condominiu, iar viata la comun implica anumite responsabilitati.      

De ce asociatiile de proprietari ?

                    In urma mai multor discutii libere cu locatarii si implicit cu administratorii, ne-am gandit ca ar fi util un mic ghid, care sa ofere cateva directii de comunicare, negociere si buna intelege in cadrul acestei mici comunitati – blocul in care locuiesti.