De ce asociatiile de proprietari ?

Cropped view of a senior woman receiving help with her finances from her granddaughter

 

                  In urma mai multor discutii libere cu locatarii si implicit cu administratorii, ne-am gandit ca ar fi util un mic ghid, care sa ofere cateva directii de comunicare, negociere si buna intelege in cadrul acestei mici comunitati – blocul in care locuiesti.

                  Am pornit de la mitul care spune ca administratorul nu face nimic, iar banii nu sunt justificati. Aceasta problema pleaca de la lipsa de comunicare dintre administratori si locatari, oameni simpli din domenii profesionale diferite, care au un singur lucru in comun – intretinerea. Ce inseamna acest lucru? Intretinerea reprezinta o sumă de bani, care variaza în funcţie de numărul de persoane care locuiesc în respectivul apartament, de suprafaţa utila a acestuia şi de consumul propriu pentru utilităţi. La aceasta suma se adăuga si intretinerea partilor comune (reparaţii şi întreţinere lift, căldură şi lumină pe scara blocului, salariile angajaţilor asociaţiei de proprietari etc), un mic cadou care vine odata cu mutarea la bloc.

Madalina DinuDe ce asociatiile de proprietari ?

Related Posts

Copiii mai mici de 3 ani pot fi scutiti de plata intretinerii la bloc

     In luna martie 2017, Camera Deputatilor a aprobat modificarea articolului 47 din Legea 230/ 2007, care prevede ca toti copiii mai mici de  3 ani pot fi scutiti de la plata anumitor cheltuieli de la bloc.         Atentie!  Acesta actiune nu este obligatorie pentru Asociatiile de proprietari, ramanand la atitudinea Adunarii

Ghid pentru asociatiile de proprietari » Cap. V – Repartizarea cheltuielilor

­ Unul dintre aspectele mai putin placute ale vietii la bloc il reprezinta  achitarea intretinerii, potrivit listei de plata a cheltuielilor asociatiei, afisata la avizier. Fiecare locatar plateste in functie de consumul pe care l-a avut in repectiva luna, de persoanele care locuiesc in garsoniera/ apartament sau de suprafata utila a proprietatii. Repartizarea cheltuielilor si a obligatiilor

Ghid pentru asociatiile de proprietari » Cap. IV – Incasari de la locatari

            Printre atributiile administratorului/ casierului se numara si activitatile de incasare numerar si eliberare chitante aferente platilor efectuate de locatari. Lucru care nu este deloc usor, mai ales in momentul in care locatarul nu a inteles ca traieste intr-un condominiu, iar viata la comun implica anumite responsabilitati.